meubel-fabriek-burgum

Westra-interieur

OVER ONS  |   ONZE COLLECTIE  |   SHOWROOM  |  CONTACT

De interieurmakers

10.000e meubel gemaakt in 2017  |  hoge waardering architecten  |  projectinrichting  |  sinds 2005  |  hoge kwaliteit en service  |  sitemap  |  Dealer worden?

HOME  |  TAFELS  |  INDUSTRIELE TAFELS  |  KLOOSTERTAFELS  |  BOARD ROOM TAFELS  |  VERGADER TAFELS

Bekend van


Westra-interieur B.V.

Mr WM Oppedijk van Veenweg 22d2

9251GA Burgum

Whatsapp: 06 30142411 (geen telefoon)

E: info@westra-interieur.nl


KvK nr. 60658878

BTW nr. NL854003228B01

Bankgegevens: Rabobank: NL93RABO0182498352

T.n.v. Westra-interieur B.V.


Openingstijden showroom:

Dinsdag t/m Vrijdag 10.00-17.00uur

Zaterdag 10.00-16.00uur

Westra-interieur BV

Algemene voorwaarden

Privacybeleid Westra-interieur


DE MEUBELFABRIEK

Als wij ergens trots op zijn is het wel onze meubelfabriek in Burgum. Hier worden onze meubels van A tot Z gemaakt door eigen vakmensen.

Als enigste meubelfabriek in het noorden van Nederland lopen wij ook voor op circulair ondernemen op een duurzame manier van werken.

Menig timmerman of houtbewerker zal zeggen jullie hebben het hier wel voor elkaar met nieuwe machines en een werkplaats die een keurig georganiseerde route proces heeft.

In de fabriek worden de wensen van onze klanten vertaald in unieke meubels als tafels en kasten stuk voor stuk gaan ze door het hele traject heen van hout bewerken en meubel maken.

Voordat de houtbewerkers kunnen beginnen is er massief hout nodig en niet zomaar hout. In het proces word er nauwkeurig gekeken naar de goede vocht percentage 8-12% dit is zeer belangrijk om het werken in het eerste stadium al tegen te gaan en ook het kromtrekken willen we niet hebben dus goed hout is het halve werk.

Het begint bij het inkorten en langs zagen van de vele houten planken alle planken worden via een houtstaat gelabeld welke klant bijvoorbeeld type meubel en afwerking elke klant is een pakket zo noemen we het in de fabriek die klaar gezaagd word, dan worden de planken geschaafd op onze nieuwe schaaf machines met spiraal messen het nieuwe schaven. Deze machines zijn 20 decibel en zorgen voor een betere gezondheid en minder lawaai schade.

Na het schaven op de Format4 machines van Felder gaan de bladen of poten en kastpanelen in de lijmpers. Onze lijmpers is 25 meter lang en kunnen vele panelen en tafelbladen tegelijk verlijmen.

Na het verlijmen worden alle onderdelen geschuurd op de juiste dikte door de grote nieuwe breedbandschuurmachine van Felder het maximale wat de schuurmachine kan hebben is 1300mm breedt en dit is bijzonderlijk want zo word niet alleen een breed tafelblad bijvoorbeeld extreem strak ook het werkproces word verbeterd.

Na het schuren worden de bladen en houten panelen in een aparte expeditie rek gezet en gelabeld voor onze meubelmakers.

Naast de machinale houtbewerkings hal hebben we een aparte ruimte voor onze vakmensen die de tafels en kasten maken tot unieke meubelstukken voor allerlei klanten in heel Nederland.

Onze meubelmakers zijn hebben zowel goede scholing gedaan maar hebben inmiddels ook al jaren ervaring in het meubel maken dit wat resulteert in maximale kwaliteit.

Boven de meubelmakerij is de showroom gesitueerd en van uit de showroom kan met een kijkje nemen in de grote hal via een raam partij waar de machines staan en uiteraard nemen de verkopers u altijd mee de fabriek in om de laatste ontwerpen waar onze vakmensen mee aan de slag zijn te laten zien.

Per week werken de houtbewerker en meubelmakers aan ruim 50 meubelstukken en wij zien vaak dat klanten echt geïnspireerd worden door de brede keus die ze er soms aantreffen.

In de laatste fase worden onze unieke meubelstukken afgewerkt met een 2 componenten matte lak of een olie en of zeep. Hier zijn we met meer dan 13 jaar zeer gedreven in geworden.

En daarna mogen wij vele particulieren, bedrijven en organisaties blij maken met de unieke meubelstukken die ze hebben aageschaft en op ambachtelijke wijzen hebben laten maken in de meubelfabriek van Burgum en we spreken dan met recht “made in holland”

Team Westra-interieur en Artisew


 RUW EIKEN EN NOTEN HOUT

Het begint met ruw hout wat via grote houtzagerijen wat op een vochtmeting van 10-12% zit voor dat het bewerkt word in onze fabriek in Burgum.

 ZAGEN EN SCHAVEN VAN HOUT

Met moderne schaafmachines CN gestuurd schaven onze houtbewerkers het hout op de honderdste millimeter in de fabriek van Burgum

GROTE SPECIALE LIJMPERS

Onze uniek ontwikkelde lijmpers van meer dan 25 meter verlijmen de houtbewerkers vele houten panelen voor tafels en houten kasten.

UNIEKE BREEDBAND SCHUURMACHINE

Onze vakmannen druk aan het werk met een tafelblad die 130cm breed is het maximale wat onze schuurmachine kan hebben in 1 keer een uniek proces.

VAKMANSCHAP is KUNST

Onze meubelmakers aan het werk met ovale tafels een specialiteit van de fabriek. Dagelijks worden er vele houten tafels en kasten gemaakt.

BEZORGING MET EIGEN VAKMENSEN

Uw meubels worden bezorgt met onze nieuwe bezorg bus een repressieve uitstraling bij nog mooiere meubels.

Vragen Whatsapp ons :

0630142411