westra

“Nederlands fabrikaat”.

Massief houten tafels ontwerpen en produceren daar zijn we pas echt goed in. Een tafel betekend voor WESTRA meer dan een meubel, de tafel is vaak de centrale plek in huis waar je geniet van een boterham, praten met elkaar, de krant leest en gezellig met familie en vrienden heerlijk vaak eet met elkaar. Ook is een tafel van WESTRA de plek om aan te werken en vergaderen. Wij ontwerpen en produceren tafels die bijzondere vormen hebben die pure aandacht creëren voor de constructie.

Bekijk ons werk

Het grote maatwerk.

Met succesvolle tafelontwerpen zoals de Le Havre, Le Quatre, en de Flexion werd er in de regio al naam gemaakt. En in 2011 kwam de doorbraak voor FeicoJr. met de eerste grote projecten.
Al gauw werd een nieuw pand in Burgum gekozen voor een grote uitbreiding.

Lees meer over maatwerk

Naast tafels staat WESTRA voorál bekend om het niet-standaard maatwerk. Als het nu om een klein meubelstuk gaat of een bizar grote vergadertafel, WESTRA levert traditionele ambacht gericht op design op maat.

WESTRA ontwerpt en produceert ook meubels die bij de tafels horen zoals stoelen, kasten en ander meubilair. Een hecht Fries familie bedrijf met een goede geschiedenis is de basis van WESTRA.

Het vormgeven van de toekomst door het verhaal van je eigen geschiedenis is voor FeicoJr. zeer belangrijk.

Bijzondere jongens

Zeven man heeft hij aan het werk. De helft geschoold meubelmaker, de andere helft Wajonger of Participatiewetter; jongens met een zwerfverleden of een afkorting; Pdd-nos en datsoort dingen.
Harde werkers zijn het – bijzondere mannen.
Hij is Tige wiis” met ze.
Geschaafd door tegenslag, zoals hij dat zelf ook is.
Ik stean yn harren skuon.”

Bijzondere verhalen

De onofficiële slogan van WESTRA is dan ook  “Meubels met een puur verhaal”.

Architecten en andere opdrachtgevers vallen als een blok voor de verhalen. Mede omdat het verteld wordt door een baas die naast zijn personeel op de werkvloer staat, in een zwart T-shirt waar de glans al af is.
“3,95 by de Bentex; Sa witte se dat it jild net yn djoere dingen sit.”
Maatschappelijke betrokkenheid is vaak een eis bij aanbestedingen, licht Feico toe. Met het Westra-verhaal scoren ze punten.

Kensto American Chopper?
Dat programma op Discovery over de vrijgevochten motorbouwers Paul Sr en Paul Jr.?
Ze werken als beesten, zweten als vechtsporters, brullen en dollen,
maar aan het einde van elke aflevering rolt er een briljant stuk maatwerk de werkplaats uit.
Dat wol ik mei tafels” – Feico Westra jr.