Feico’s verhaal

Massief eiken houten design tafel eetkamer keuken kruispoot ovaal

FeicoJr.Westra is geboren in Kollumerzwaag en later opgegroeid in Kootstertille een klein plaatsje in het mooie Friesland. Een waldpiek in hart en nieren.

Samen met zijn onafscheidelijke vrouw Sandra runnen ze een uniek Fries bedrijf waar met puur en eerlijk hout word gewerkt om de waanzinnige, pure en unieke ontwerpen worden gemaakt die uit verhalen en belevenissen voort komen en zo worden bedacht door FeicoJr.Westra.

Al jong zat het ondernemen in Feico’s DNA en is mede door hard werken vanaf zijn jeugd opgegroeid in een gezin met 3 kinderen. Vader was marktkoopman en moeder de stille kracht.

In januari 2005 werd Westra-interieur geboren na jaren meubelmaker te zijn geweest en de kracht van Heit (vader) die de verkoop en het toenmalige pand had werden er meubels voor Familie, kennisen en vooral door mond op mond reclame meubels gemaakt. De unieke ontwerpen zoals de Le Havre, Nuance, Laura en Lomba40 tafels waren de eerste echte ontwerpen die al in 2004 op papier stonden en eindelijk vorm kregen in 2005.

Feico’s ontwerpen komen vooral voort uit constructieve ideen waar de vorm aandacht moet trekken naar de constructies, maar ook vooral de creatieve oplossingen voor het been en ruimte probleem waren en zijn peilers in zijn ontwerpen.

De Friese smaak zit hem vooral in het Friese DNA van Feico zelf maar vooral het grote team wat zich in de afgelopen jaren om hem heen is gevormd van houtbewerkers, getalenteerde meubelmakers en ander personeel is wat Westra-interieur zo succesvol maakt.

Blijven vasthouden aan je eigen geschiedenis is voor mij heel belangrijk.

Klik hier voor de historie van Westra-interieur

FeicoJr en zijn vrouw runnen samen het bedrijf Westra-interieur en geven tegenwoordig leiding aan een sterk groeiend bedrijf waar een 15 tal mensen werkzaam zijn. In elke provincie van Nederland staat inmiddels wel een Westra-interieur tafel, stoel of een pracht van een kast. Inmiddels in 2017 zijn we het 10.000e meubel gepasseerd wat verkocht is aan klanten en dat is een bijzonder feit.

Meubels die staan in de keuken van een boerderij of rijtjes woning tot werkkamers in het gebouw van de 2e Kamer in Den Haag het is onvoorstelbaar dat het zo’n uniek succes verhaal is geworden.

Vele vragen wel eens wat het succes is van Westra-interieur, wat wij vaak horen is dat naast onze zeer hoge kwaliteit, mensen bij de bron kopen, de serivice en garantie. Maar vooral de laag drempelig heid van het bedrijf is uniek in Nederland.

De vele opmerkingen die werknemers en eigenaren FeicoJr. En Sandra Westra krijgen te horen is dat onze meubels toch wel echt wat anders is dan wat ze vaak in een woon winkel of op een meubel boulevard aan treffen. De vakmanschap en de goed nagedachte ontwerpen zijn toch wel vaak de punten waarop mensen kopen bij Westra-interieur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Whatsapp