Duurzame materialen

Onze materialen zijn hoofdzakelijk eiken- en walnotenhout dat afkomstig is uit duurzaam beheerd bos.
Daarnaast vinden wij dat deze materialen op een goede wijze moeten worden bewerkt om zo het milieu zo weinig mogelijk tot last te zijn.
Onze producten gaan ook jarenlang mee; vaak langer dan een mensen leven. Het duurzame aspect zit hem dus niet alleen in duurzame grondstoffen inkopen maar ook de manier waarop onze werknemers deze materialen bewerken tot een puur en duurzaam product.

Bekijk ook:
Duurzaam
Gemaakt in Nederland
Geven van kansen
Circulaire economie

Logo nederlands fabrikaat *****

Wij zijn trots op ons logo. “Nederlands fabricaat” staat bij ons hoog in het vaandel. In onze eigen meubelfabriek maken onze vakmensen uit de regio de unieke houten tafels en kasten voor iedere klant op maat.

gemaakt in nederland

Circulair ondernemen

Artisew is zeer gericht op duurzaam werken en daarnaast een bekendheid bij vele bedrijven en de politiek met het sociaal duurzaam werken. Hiernaast een product gemaakt van afvalstoffen.

Hout afkomstig van duurzaam beheerd bos via onze hout importeurs

Het internationale PEFC-keurmerk garandeert dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos, waarbij evenveel aandacht is voor ‘people, planet & profit’

FSC keurmerk

Onze houtleveranciers leveren massief hout met het FSC keurmerk wat wereldwijd gebruikt word. Artisew wil hier 100% aandeel in zijn voor een gezondere toekomst voor onze kinderen.