Familie geschiedenis

FeicoJr. Westra is geboren in 1975. Hij is bijna 20 jaar geleden begonnen met hout bewerken en ontdekte al gauw dat hij een natuur talent voor ontwerpen van houten meubels had. Begin 2005 startte hij samen met zijn vader Westra-interieur een klein bedrijfje in het plaatsje Kootstertille. Al gauw werd het duidelijk dat het een groot succes zou kunnen worden.

Met de succesvolle ontwerpen als de Nuance, Laura, Le Havre en de Lomba40 werd er in de regio naam gemaakt. Maar pas in 2011 kwam de doorbraak voor FeicoJr. Voor het eerst werden er grote projecten gerealiseerd met ontwerpen van hem. Al gauw werd een nieuw pand in Burgum gekozen voor een grote uitbreiding.

Heden is meubelfabriek Westra in Burgum een bekendheid in de regio maar ook nationaal en internationaal is de showroom naam Westra-interieur

 

en zijn nieuwe meubel merk WESTRA een bekende naam in de meubelbranche. FeicoJr. Geeft leiding aan een uniek bedrijf waar 12 vak bedreven mensen werkzaam zijn.

FeicoJr Westra zijn ontwerpen kenmerken zich door de vormgegeven constructies in de meubels. Vooral de vorm moet aandacht creeren voor de constructie van het geheel in het meubel dan doe je het goed aldus FeicoJr.

Houden in de toekomst aan het verhaal van je eigen geschiedenis is voor FeicoJr. Zeer belangrijk.

Massief eiken houten eikenhouten eetkamer keuken tafel ovaal design

De bovenstaande foto is van de allereerste tafel ooit gemaakt. In 2013 is deze tafel terug gekocht via een veiling, en heden weer in het bezit van het bedrijf en te zien in de showroom te Burgum.

Geschiedenis – Heden – Toekomst

De geschiedenis spreekt boekdelen. het is soms niet te bevatten wat we beleefd hebben in de afgelopen jaren.
Ooit begonnen met heit, familie, zijn broers, en de vele werknemers. We nog steeds zitten we vol nieuwe inspiratie; elke dag weer. Hierdoor is de toekomst onvoorspelbaar mooi en uitdagend.