Het onderhoud
van uw houten meubels

De olie die worden gebruikt voor de WESTRA collectie meubelen versterken de kleur en structuur van het hout en zorgen voor een sterk en slijt vast oppervlak. De speciale samenstelling van de woca olie zorgt er voor dat het hout blijft ademen. Het hout is daarom veerkrachtig en duurzaam en behoudt zijn natuurlijke eigenschappen. De exclusieve meubelen van Westra-Interieur die met olie zijn afgewerkt hebben een uithardings periode nodig van 8 tot 10 weken. Gedurende deze periode vormt zich een beschermend laagje over het hout. Wij adviseren u in deze periode het meubel niet intensief te gebruiken: De eerste 8 tot 10 weken zijn heel belangrijk om uw meubel te oliën. 

Bescherm uw geoliede meubel tegen vocht door het gebruik van onderzetters. Door het gebruik van het meubel kan het hout vaal worden. U kunt uw meubel dan opfrissen met de bijgeleverde onderhoud’s olie. Deze onderhoud’s olie herstelt de oorspronkelijke olie laag en geeft een zijdeachtig, soepel, vuil- en waterafstotend laagje. U kunt het meubel normaal schoonhouden met een vochtige doek.

Bij gebruik van gekleurde pigment onderhoud’s olie het flesje voor gebruik goed schudden en eventueel roeren, zodat het kleur pigment zich goed met de olie vermengt. Een kleine hoeveelheid onderhoud’s olie op de meegeleverde gele spons aanbrengen en in het hout masseren. Na een droogtijd van 20 minuten het meubel droog wrijven met een schone katoenen doek in de richting van de houtnerf. Deze behandeling kunt u telkens weer behandelen. Het meubel mag pas na 4 uren weer normaal gebruikt worden. Na de behandeling met onderhoud’s olie mag het hout op de behandelde plekken 24 uur niet met water in aanraking komen in verband met het uitharden van de olie.

Waarschuwing voor zelfontbranding: vergeet niet om de katoenen doek waarmee de onderhoud’s olie is uitgewreven na gebruik goed uit te spoelen met water en buiten te laten drogen, of nat gemaakt met water in een plastic zak op te bergen en weg te gooien. Dit in verband met zelfontbranding gevaar

Let op!

Voorkom voorál in de koude winter maanden scheurtjes in uw houten meubels.
Wanneer de winter komt gaat de verwarming weer hoger. De gezellige warmte komt echter met één nadeel: De lucht wordt droog.
Dit is niet alleen ongezond voor mens en dier, maar ook voor uw massief houten tafel, kast, of andere meubels.
Door de temperatuur en lage luchtvochtigheid gaat het hout krimpen en ontstaan er scheurtjes.
Een gezonde luchtvochtigheid zit zo tussen de 50- en 60%
Gelukkig kunt u hier iets aan doen.
Bijvoorbeeld met een waterbakje aan de radiator, of deur uw meubel in te zepen of in de olie te zetten.
Ook helpt het goed ventileren van uw woning vaak erg goed.